sobota 5. listopadu 2011

Holanský řízek - dobrý recept

Suroviny na holandský řízek:
suroviny na řízky:
500 g mletého vepřového masa
250 g tvrdého sýra
3 vaječné bílky
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce mléka
mletý pepř
sůl


suroviny na trojobal:
vajíčko
trocha mléka
strouhanka
hladká mouka


Příprava holanských řízků:
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle a promícháme s mletým masem a ostatními surovinami. Masové těsto vytvarujeme na řízečky, které obalíme v trojobalu z vajíčka rozšlehaného s mlékem, mouky a strouhanky. Hotové holandské řízky osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 


Vhodnou přílohou k holandským řízkům je bramborová kaše nebo vařené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat